Workshop FELASA
«Clasificarea și raportarea severității procedurilor»

Susținut de Anne-Dominique DEGRYSE, David ANDERSON și Bogdan MARINESCU

Joi, 12 octombrie 2017 între orele 09:30 și 13:00
Locație Facultatea de Medicină Veterinară, București, România
Sala Alexandru Locusteanu
Înregistrarea obligatorie (Număr de participanți limitat la 48)

Directiva 2010/63 / UE a introdus cerința de clasificare a procedurilor (art. 15) în timpul cererii de autorizare a proiectelor de utilizare a animalelor în proceduri științifice: clasificarea prospectivă a severității. . De asemenea, a introdus cerința de a raporta severitatea reală pe care o suferă fiecare animal utilizat într-o procedură. Ambele cerințe oferă oportunități de atenuare a efectelor adverse ale procedurilor, cu scopul de a îmbunătăți bunăstarea animalelor pe tot parcursul unui experiment

Coerența de atribuire a categoriilor de severitate în statele membre, este o cerință cheie și va contribui în cele din urmă la armonizarea raportării statistice a animalelor utilizate în scopuri științifice.

Grupul de lucru FELASA / ECLAM / ESLAV, care a lucrat la punerea în aplicare a directivei cu exemple specifice de clasificare a severității procedurilor, a găzduit mai multe workshopuri în timpul Congresului FELASA 2016 de la Bruxelles. La acele întâlniri a devenit evident că există diferențe importante în percepția severității între participanții la workshopuri

Comisia Europeană a propus FELASA să creeze un "prezentare itinerantă" a acestui atelier de lucru privind clasificarea severității procedurilor în diferitele state membre, pentru a permite promovarea unei abordări coerente.
Aceste workshopuri, organizate de Asociațiile Naționale, permit o mare interacțiune cu gazdele prin analiza exemplelor specifice și concrete întâlnite de cercetători, membrii comisiilor de etică și autoritatea competentă în procesul de autorizare al proiectelor.

.
Acest workshop FELASA, propus în cadrul simpozionului anual ARSAL 2017, va fi primul care va avea loc în România. Participarea este gratuită.
Cu toate acestea, având în vedere caracterul interactiv al acestui workshop, numărul participanților la acest prim workshop este limitat la 48 și înscrierea este obligatorie.
Din motive logistice, numai participanții la simpozionul ARSAL vor putea participa și la workshop.
Dacă este necesar, pot fi planificate workshopuri suplimentare la o dată ulterioară sau în cadrul instituțiilor interesate.

Toți participanții vor primi un certificat de participare.
Workshop organizat de ARSAL